2030 Érd, Aba u. 1. - H-P: 8:00-16:00

(+36) 30 284 8996

info@hsplitter.hu

Vissza

3M Öntapadó - nyomtatható és biztonsági címkék és (TTR) festékszalagok
3M címke anyagok, termékek és alkatrészek azonosításához A 3M termékpalettáján a címkék teljes szortimentje megtalálható a legegyszerűbb papír alapanyagú szállítási címkéktől a műanyag alapanyagú rádiófrekvenciás azonosításra alkalmas chip-et tartalmazó címkékig.

 

3M címke anyagok, termékek és alkatrészek azonosításához

 

A 3M termékpalettáján a címkék teljes szortimentje megtalálható a legegyszerűbb papír alapanyagú szállítási címkéktől a műanyag alapanyagú rádiófrekvenciás azonosításra alkalmas chip-et tartalmazó címkékig. Például:

- extrém igénybevételt tűrő címkék (hő-, víz-, vegyszer-, tépés-, kaparás-, kopásállóság)

- biztonsági címkék

- Alkatrészek azonosítása, használati utasítások, különböző információk felhelyezése a termékre, termáltranszfer, lézer vagy digitális UV tintasugaras nyomtatással.

A 3M sokoldalú és átfogó választékát nyújtja a címke anyagoknak, melyeket termékazonosításra terveztek, ahol a nyomtatási olvashatóság és a címke nagy tapadása kritikus szerepet játszik a termék élettartamában, vagy problémát okoz a termékhamisítás.

- Magas hőtűréssel rendelkező címkék

A 3M magas hőmérsékletnek ellenálló 3922 címke anyaga ellenáll a magas hőmérskletnek ezért forrasztással, beültetéssel gyártott alkatrészek, nyomtatott áramkörök gyártásához ajánlott, ahol a tartósság és magas hőmérsékletnek való ellenállás szükséges. Ellenáll a magas hőmérsékletnek (300 °C-ig), igy azonosítható marad a gyártott termék az áramkör gyártási folyamatban (forrasztás, beültetés) majd a teljes élettartam folyamán is.

- Roncsolódó biztonsági címkék

A 3M roncsolódó biztonsági címkék azoknak a termékeknek a választéka, amelyek az eltávolítási kísérletnél apró darabokra törnek, vagy egy jellemző felirat jelenik meg rajtuk, így az egy darabban való eltávolítást lehetetlenné teszik, megnehezítve a termékhamisítást és manipulációt. Ezek a termékek a legtöbb anyagon nagy tapadással és kiváló roncsolódással rendelkeznek,

- Általános azonosítás a feldolgozó iparban

A 3M 7871EC és 7872EC (fehér), 7872 (ezüst) poliészter címke anyagokat vonalkód címkeként is használják, mivel intenzív, romboló környezeti körülmények között is alkalmazhatók, alkatrészek, termékek címkézésére. Ezen tulajdonságaik miatt élettartam alatti nyomonkövethetőségnek, illetve autóipari, elektronikai elvárásoknak egyaránt megfelelnek.

Ezekhez a termékekhez tervezték a 3M 350E ragasztót, ami kiváló tapadást biztosít magas és alacsony felületi energiájú műanyagokon, fémeken, festett fémeken és porbevonatokon. Igy ezek a termékek a legtöbb anyagon nagy tapadással és kiváló ellenálló tulajdonságokkal rendelkeznek roncsolódásokkal, vegyianyagokkal, időjárással szemben.

- Műanyag tartályok azonosítása, címkézése

A 3M 92200 poliészter címke anyag 3M SE100 ragasztóval van ellátva, amely nagy kötésszilárdságot biztosít kompozitoknál, beleértve műanyag tartályok, építőipari alkatrészek, fröccsöntött alkatrészek és szálerősített műanyag ötvözetek címkézését.

- Felületvédő laminálófilm

Felületvédő laminálófilmeket alkalmaznak címkékre a nyomtatási tartósság biztosítására. Javítják a címkék ellenálló képességét a külső környezeti igénybevétellel, kopással, UV kitettséggel szemben. A nyomtatott azonosítók, esztétikájának tökéletes fenntartása ezen felületvédő filmek átlátszóságának köszönhető.

- A rádiófrekvenciás azonosító (RFID)rendszer alapjai

A3M súgókönyvtárainak magasminőségű, újraírható lopásgátló címkéi úgy javítják a hatásfokot és a termelékenységet, hogy közben a biztonságot is megőrzik. Minden címke memória lapkát tartalmaz, melybe-vagy újraprogramozható a könyvtári anyagok azonosításához és követéséhez szükséges információk tárolására. A biztonsági szint közvetlenül a címkén tárolódik, így külön szerverre nincs szükség. A címkét hordozó eredeti áru teljes élettartamára szóló garancia mellett a címkék csak az áru azonosítóját tárolják, így az ügyfél személyes adatainak bizalmassága megmarad. Az RFID – technológia használatával kiküszöbölhető a tételek bemutatásának szükségessége, így az áruk ki- és visszavétele mind az ügyfelek ,mind a személyzet számára egyszerűbb lehet. A címkék használatával a rendezés, kezelés és raktárfelügyelet automatizálhatóvá válik.

TTR szalagok a címkenyomtatáshoz.

 

Fontos:

A címkék csak megfelelő festékszalaggal történő nyomtatás során állják ki az alkalmazás körülményeit!

A címkék nyomtatásához - a thermo alapanyagú címkék kivételével - szükségünk van termáltranszfer (röviden: TTR ) festékszalagra is. A megfelelő TTR festékszalag kiválasztásához fontos, hogy tisztában legyünk nyomtatónk technikai adataival, valamint a nyomtatni kívánt médiahordozó alapanyagával.

A termotranszfer szalagok nyomtató médiumként, sokféle anyag nyomtatására szolgálnak termotranszfer nyomtatókba, és a felhasználók gyakran különböző néven ismerik, mint pl. festékszalag, TTR, ribbon, termotranszfer fólia stb.

A szalagoknak a nyomtatott anyagtól függően négy alapvető csoportját

különböztetjük meg:

wax/viasz

wax/resin/viasz-gyanta

wax-resin/viasz-gyanta NE

resin/gyanta

Ezek különböző színekben és méretekben léteznek, a nyomtatott anyagtól vagy az öntapadós címkétől függően (papír, műanyag, textil...), ill. a különböző hatásokkal szembeni ellenállástól függően.

A termotranszfer szalagokat a nyomtató fajtájától függően belső tekercsekkel (a pigment a hordozó fólia belső felén van) vagy külső tekercsekkel (a pigment a tartó/hordozó fólia külső felén van) szállítjuk.

Jelölése ennek a TTR tekercseken:

Belső tekercselés - IN

Külső tekercselés - OUT

Működése: A hordozó fóliára felvitt pigmentet egy nyomtatófej segítségével elektronikus úton, hő és nyomás segítségével rásütik és átviszik a kinyomtatott anyagra. Optimális esetben a szalagok olyan védő réteggel vannak ellátva, amely megvédi a nyomtatófejet a túlzott elhasználódástól. A megfelelő festék szalag kiválasztásához kell ismernünk néhány paramétert:

-nyomtató típusa

-papírtekercs (duda) típusát és méretét

-a tekercselés irányát és a tekercs hosszát

-a nyomtatott felület szélességét

-a nyomtatott felület típusát (papír, műanyag, textil)