2030 Érd, Aba u. 1. - H-P: 8:00-16:00

(+36) 30 284 8996

info@hsplitter.hu

Vissza

Csúszó felületű és üvegszövet ragasztószalagok jellemzői
Jó megoldást kínálnak az olyan egyoldalas ragasztószalag alkalmazások esetében, amelyek kopással, tapadással, nagyfokú súrlódással és vegyi károsodással járnak, illetve amelyekkel zajcsökkentést kívánunk elérni.
       A 3M csúszó felületű ragasztószalagok családja két speciális, saját jellemzőkkel rendelkező terméksorból áll: a PTFE és az UHMW-PE típusú ragasztószalagok sorából. Mindkét terméksornak speciális alkalmazási feladatokra szabott tulajdonságokkal rendelkező termékei vannak. A PTFE terméksor kiváló hőálló tulajdonságokkal és a legalacsonyabb súrlódási tényezôvel rendelkezik. Az UHMW-PE terméksor megközelíti a PTFE-t a súrlódási tényező vonatkozásában, de kimondottan rendkívüli kopásállóságra tervezték.
3M PTFE ragasztószalagok
• Kis súrlódási tényező: a PTFE fóliaszalag önkenő jellege tökéletes anyagfuttatást biztosít minimális koptatóhatás mellett.
• Legnagyobb hőellenállás: a magas hőmérsékletű PTFE üvegszövet-alapú ragasztószalag megnövekedett élettartamot biztosít sok magas hőmérsékleten üzemelő gép esetén.
• Tapadásgátló hatás / könnyű leválás: a PTFE fóliaszalag megkönnyíti a forró műanyag extrudálásnál a tisztítást azáltal, hogy megakadályozza a műanyag ráégését a görgőkre.
• Vegyszerállóság: a PTFE fóliaszalag védőréteget biztosít a vegyi hatások ellen.
• Időjárásnak ellenállók, kültéri felhasználásra alkalmasak, ellenállnak az ultraibolya sugárzásnak, hosszú élettartamúak.
• Simulékonyság: a PTFE fóliaszalagok jól körbefogják a hengereket, lehetôvé téve a könnyű alkalmazhatóságot és hatékony karbantartást.
3M UHMW-PE ragasztószalagok
• Kopásállóság: az UHMW-PE ragasztószalagok védelmet nyújtanak a műanyag és fém ejtőcsövek, csúszdák, vezetősínek és szállítótartályok számára a kopással szemben.
• Alacsony súrlódási tényező: ez a tulajdonság, kombinálva a kopásállósággal, hatékony megoldást jelenthet számos zajjal és rezgésekkel kapcsolatos problémára.
• Tapadásgátló hatás/könnyű leválás: az UHMW-PE ragasztószalagok számos bevonási és rögzítési alkalmazásban biztosítják a felület könnyű tisztíthatóságát, ahol festéket, ragasztót vagy tömítőanyagot használnak.
Üvegszövet ragasztószalagok jellemzői
Jó megoldást kínálnak az olyan egyoldalas ragasztószalag alkalmazások esetében, amelyek kellő szakítószilárdságot, hőmérséklettűrést, valamint láng- és kopásállóságot igényelnek.
Szakítószilárdság
Olyan alkalmazásokhoz, ahol a magas szakítószilárdság fontos követelmény, a legjobb megoldást az üvegszövet alapú ragasztószalagok kínálják. Az ilyen típusú hordozófilm szakítási jellemzői hétszer jobbak a poliészterénél.
Hőmérséklettűrés
Az olyan alkalmazások esetében, amelyek megkövetelik a 205 °C feletti hőmérsékletekkel szembeni ellenálló képességet legalább egy óra időtartamra, feltétlenül az üvegszövet alapú ragasztószalagok felhasználását kell fontolóra venni. Nem folytonos időszakos hőmérsékleti hatások esetén még magasabb hőmérsékletekkel szembeni ellenálló képesség is elérhetô.
Tűzállóság

Azon alkalmazások esetében, amelyek a gyulladásgátlásra vonatkozóan az US FAA előírásainak megfelelő ragasztószalagot igényelnek, a 3M 367FR típusú ragasztószalagot célszerű választani.