2030 Érd, Aba u. 1. - H-P: 8:00-16:00

(+36) 30 284 8996

info@hsplitter.hu

Vissza

Vinil, polietilén és poliészter ragasztószalagok jellemzői
Jó megoldást kínálnak számos olyan egyoldalas ragasztószalag alkalmazás esetében, ahol a célnak megfelelô tökéletes formázhatóságra, az eltávolítás utáni tiszta felületre, színkódolásra, kopással és vegyi hatásokkal szemben jó ellenálló képességre van szükség.
Formázhatóság
Ezek a ragasztószalagok kiválóan alkalmasak számos olyan alkalmazásra, mint például a finomvonalú festékmaszkolás, tartóedények légmentes elzárása, felületek védelme és azonosítása. Ezen a felhasználási területen nem létezik olyan hordozófilm típus, amely teljesítményben felülmúlná a vinil és polietilén ragasztószalagokat.
Eltávolítás utáni tiszta felület
Számos olyan alkalmazásra használhatók kiválóan ezek a ragasztószalagok, amelyek megkövetelik, hogy a ragasztószalag eltávolítása után ne maradjon ragasztóanyag a felületen. Különlegesen kidolgozott ragasztórendszereinket sok éve sikeresen használják sok olyan alkalmazásban, ahol követelmény a ragasztószalag eltávolítása után visszamaradó tiszta felület.
Színkódolás
a 3M 471 és 3M 483 típusú ragasztószalagok különbözô színekben kaphatók, ami ideálissá teszi e termékeket a legkülönbözôbb színkódolási, színazonosítási és dekorációs célokra történô felhasználásra.
Kopásállóság
a 3M vinil és polietilén hordozófilmek gyártása során alkalmazott teljes keresztmetszetben történô színezés elve extra élettartamot kölcsönöz ezeknek a termékeknek számtalan olyan alkalmazásban, amely nagyfokú ellenálló képességet kíván a dörzsöléssel, koptatással szemben. Ilyen alkalmazás lehet például a bejáratok, átjárók, folyosók jelölése.
Vegyszerállóság
mind a vinil, mind a polietilén hordozófilmek vegyszerálló képessége ideálissá teszi e termékeket számos olyan alkalmazásra mint például a fémek plattírozása, galvanizálása, ahol azok ki vannak téve vegyi hatásoknak.
Poliészter ragasztószalagok jellemzői
Jó megoldást kínálnak az olyan egyoldalas ragasztószalag alkalmazások esetében, amelyek vékony rétegvastagságot, nagy szakítószilárdságot, a lassú öregedésből fakadóan hosszú élettartamot és jó hőmérsékletállóságot igényelnek.
Vékony rétegvastagság
Számos olyan alkalmazás esetében, amely vékony rétegvastagságot igényel, ilyenek például a tekercsvégtelenítések is, kritikus lehet a ragasztószalag vastagsága. A poliészter hordozófilmek vastagsága akár 0,025 mm-re is levihető úgy, hogy ugyanakkor még mindig jelentős szilárdsági jellemzőkkel rendelkeznek.
Szakítószilárdság
Számos olyan alkalmazás esetében, ahol követelmény a vékony rétegvastagság és az igen nagy szakítószilárdság, a poliészter hordozófilmek ideális megoldást jelenthetnek. 350 N/100 mm-tôl (0,025 mm hordozófilm vastagság) 2100 N/100 mm-ig (0,125 mm hordozófilm vastagság) terjedő szakítószilárdságukkal a poliészter fóliák a jelenleg kapható legerősebb hordozófilmek.
Magas élettartam
Akril alapú ragasztóanyagaink élettartam jellemzői lehetővé teszik, hogy e termékek igen jól megfeleljenek számos magas élettartamot és dekoratív hatást igénylő alkalmazásban. Olyan esetekben, amikor a hosszú távú átlátszóság igénye merül fel, akril alapú ragasztóanyaggal bevont átlátszó poliészter hordozófilmek használata célszerű.
Hőmérsékletállóság

az olyan alkalmazásokban, amelyekben a szóban forgó alkatrész egy órán keresztül legfeljebb 175 °C hőmérsékletnek van kitéve, a poliészter ragasztószalagok jelentik a legbiztonságosabb megoldást.